Bitterzoet TV: een eetbare voorstelling op je beeldscherm.

In Bitterzoet TV brengen wij, in samenwerking met Groninger restaurant De Groene Stoel (een restaurant met een sociale missie) twee uur lang dat waar we misschien allemaal wel het meeste van genieten; samen eten! Soms zoet en soms bitter.

Bitterzoet TV wordt gemaakt door theatermakers Hannegijs Jonker (Hannegijs.nl) en Henry Alles, twee makers met een uitgebreide ervaring als het gaat om theatervoorstellingen waarin eten een grote rol speelt.
Wij maken dit voor onszelf en alle andere foodies, buurtbewoners, sociale beesten, samen-eters en cultuurmakers . In juni presenteren we alleen nog aflevering 9. Informatie hierover vind je HIER. En verder is de performance video van aflevering 8 is nog on-line beschikbaar met een password die je op verzoek van ons kan krijgen.

Bitterzoet TV heeft inmiddels een aanloop genomen met enige experimenten en gaat door tot ver in de toekomst, dus minstens een maand of drie, en met de bedoeling om door te groeien naar een publiek van maximaal 49 eters per keer. Samen eten moet toch altijd een beetje intiem blijven.

Wij bestelden in de afgelopen elf avonden in 8 verschillende afleveringen gewoon om de hoek bij De Groene Stoel en keken dan naar dit eten, lieten ons verleiden tot een performance of een verhaal en spraken over de toekomst en maakten daaruit weer nieuwe performances die ook weer werden beïnvloed door de inspiratie van de koks in het restaurant De Groene Stoel (ZIE LINK HIER). De laatste aflevering kijkt vooral terug om weer vooruit te kunnen kijken.

Het Format van Bitterzoet TV: op de zaterdagavonden tussen 19.00 en 21.00 is Bitterzoet TV live online. Startpunt van de avond vormt het bestelde menu en de uitkomst van toekomst- visie uit de vorige aflevering.  Iedereen die bestelt krijgt een uitnodiging om aan te schuiven bij Bitterzoet TV. Aanschuiven zonder bestellen mag ook, dan sturen we je gewoon het menu en mag je het namaken.

Eenmaal ingelogd kom je terecht bij ons in de keuken, waar wij je welkom heten en ondertussen de voorbereidingen voor het eten treffen. Hier tref je ook alle andere mee-eters in hun keukens of aan hun eettafels. Het programma volgt de structuur van de maaltijd: bereiding, hoofdgerecht, nagerecht, maar wordt iedere week op een nieuwe manier ingevuld. We werken met Zoom: een interactief platform in plaats van een eenzijdige streaming. Je schuift aan met je camera aan en bent onderdeel van wat er deze avond gebeurt. Samen aan tafel.