Programma 2017 / Program 2017

Voor het komende jaar staat het volgende op het programma /For the coming year, the following program:
  • ‘Here we are’, vanuit de PAIR doen we onderzoek naar de mind-, matter- en powerscape van het voormalig suikerunie terrein in Groningen, medio 2016 / researching the former sugarfactory area and looking for it’s mind-, matter- and powerscape.
  • Boekpresentatie ‘Nederland Nu’ van Jantine Wijnja
  • De Onkruidenier op Tournee, april & mei 2017 – Suikerunie terrein Groningen. I.s.m. PAIR Landscape Labs, Sign+ en Mondriaanfonds. Vanaf het voorjaar van 2017 gaat de Onkruidenier op Tournee door Nederland. In april en mei reist de Onkruidenier naar het noorden van het land, naar het voormalige terrein van de Suikerunie. Gedurende een residentie bij PAIR Landscape Labs, wil de Onkruidenier het plantendistrict van de industrie centraal stellen. Welke vegetatie groeide er voorheen op het terrein van de Suikerunie toen het nog in gebruik was? Waar bestaat de biodiversiteit momenteel uit? Welk verhaal vertelt de transformatie van de plantensamenstelling over dit stedelijke landschap? En kun je deze transformatie proeven?dsc03834Gedurende de werkperiode in Groningen zal de Onkruidenier zich richten op het ontwikkelen van een nieuw narratief over de smaak van het Suikerunie terrein. Om het nieuwe verhaal te vertellen, creëert de Onkruidenier een smakenpalet die leidt tot het Suikerunie-Menu. Het artistieke onderzoek wordt afgesloten met een publieke expeditie op 27 mei in de vorm van een expeditie en proeverij. In april en mei is de Onkruidenier op het terrein aan de slag en deelt zijn bevindingen via www.facebook.com/tournee2017/ en via www.onkruidenier.nl
  • Since september 2016 I am a student at the Master of Theatre Practices at the Artez in Arnhem (NL). Here I will focus on my research question for the next two years. student-henry_1056And combine this study with working in the field on different projects. The residencies PAIR and TAIR will sometimes be available to others but the main focus will be on my research.