Bitterzoet TV: een eetbare voorstelling op je beeldscherm.

In Bitterzoet TV brengen wij, in samenwerking met Groninger restaurant De Groene Stoel (een restaurant met een sociale missie) twee uur lang dat waar we misschien allemaal wel het meeste van genieten; samen eten! Soms zoet en soms bitter. Vanuit ieders eigen keuken en aan ieders eigen tafel.

Bitterzoet TV wordt gemaakt door theatermakers Hannegijs Jonker (Hannegijs.nl) en Henry Alles, twee makers met een uitgebreide ervaring als het gaat om theatervoorstellingen waarin eten een grote rol speelt.
Proefafleveringen vinden nu plaats met kleine groepjes geïnteresseerden uit ons eigen netwerk aanwezig: foodies, makers, buurtbewoners. En in mei en juni presenteren we nog zes afleveringen. Neem gerust contact op voor meer informatie via info@landscapelabs.nl.

Bitterzoet TV heeft inmiddels een aanloop genomen met enige experimenten en gaat door tot ver in de toekomst, dus minstens een maand of drie, en met de bedoeling om door te groeien naar een publiek van maximaal 49 eters per keer. Samen eten moet toch altijd een beetje intiem blijven.

Wij bestellen dus inderdaad gewoon om de hoek en kijken dan naar dit eten, laten ons verleiden tot een dans of een verhaal en praten over de toekomst en maken daaruit weer nieuwe performances die ook weer worden beïnvloed door de inspiratie van de koks in het restaurant De Groene Stoel (ZIE LINK HIER).

Het Format van Bitterzoet TV: op de zaterdagavonden tussen 19.00 en 21.00 is Bitterzoet TV live online. Startpunt van de avond vormt het menu van De Groene Stoel: iedere week brengen zij een nieuw, vast tweegangenmenu (keuze uit vegan, vega of vlees, biologisch en/of lokaal) dat afgehaald of thuisbezorgd kan worden in Groningen en waaraan je thuis zelf de laatste hand legt. Iedereen die bestelt krijgt een uitnodiging om aan te schuiven bij Bitterzoet TV. Aanschuiven zonder bestellen mag ook, dan sturen we je gewoon het menu en mag je het namaken.

Eenmaal ingelogd kom je terecht bij ons in de keuken, waar wij je welkom heten en ondertussen de voorbereidingen voor het eten treffen. Hier tref je ook alle andere mee-eters in hun keukens of aan hun eettafels. Het programma volgt de structuur van de maaltijd: bereiding, hoofdgerecht, nagerecht, maar wordt iedere week op een nieuwe manier ingevuld. We werken met Zoom: een interactief platform in plaats van een eenzijdige streaming. Je schuift aan met je camera aan en bent onderdeel van wat er deze avond gebeurt. Samen aan tafel.