Nederland Nu is er!

Nederland Nu is er! Nederland Nu is vanaf nu bestelbaar via WintertuinEn bij je eigen boekhandel. ISBN: 978-90-79571-49-9 Uitvoering: Paperback met digitale component. Aantal pagina’s: 144.

Prijs: € 17,-

Nederland Nu boek van Jantine Wijnja

Maar het is natuurlijk het allerleukst als je’m komt halen in Groningen.

22 augustus: En dus op de NOORDERZON te GRONINGEN. Literaturia verzorgt het literatuurprogramma op theaterfestival Noorderzon en heeft Dit is Nu uitgenodigd om vier korte programma’s te brengen op basis van Nederland Nu. Er zijn vier thema’s gekozen en elk programma is anders. Met tapdanser Peter Kuit, muzikant Jan Klug en impactproducent Noortje Kessels.

Waar: Noorderzon Festival, Literaturia container. Noorderplantsoen, Groningen.
Wanneer: dinsdag 22 augustus om 19:00, 20:00, 21:00 en 22:00
meer informatie: Festivalpagina Noorderzon

Wat voor bijeenkomst is typisch Nederland Nu? Wie of wat is onzichtbaar? Wat is de hedendaagse Nederlandse variant op het Wilde Westen? Deze en andere vragen legde Jantine gedurende heel juni 2016 voor aan iedereen die ze tegen kwam. Tijdens een tour van een maand waarin ze met een zelfvoorzienende mobiele woon- en werkplaats, de T.A.I.R, door Nederland reisde. Van visafslag naar AZC via de Meest Gemiddelde gemeente. Met als doel: in kaart brengen hoe Nederland op dit moment aanvoelt voor wie zich hier bevindt. Welke nieuwe gebruiken ontstaan er? Waar verandert de werkelijkheid sneller dan de kaders die we er omheen zetten?

De antwoorden die Jantine kreeg tijdens deze tour bepalen waar ze de komende vijf jaar haar tijd aan ga besteden. Want op basis van de aangedragen locaties, organisaties en ontwikkelingen richt ze de komende jaren een tiental werkperiodes op locatie in. Eén ding is zeker: elke werkperiode mondt uit in een boek, een digitale interventie, en een performance.

Dit is Nu, boekpresentatie in 2017 na prachtige reis in 2016

Dit is Nu en Nederland Nu zijn ontwikkeld in samenwerking met Literair Productiehuis WintertuinLandscape Labs – platform voor onderzoek naar de relatie tussen mens en landschap, en vormgevingsbureau Catalogtree. Project en publicatie worden mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het Mondriaan Fonds, het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Stichting Stokroos.