LEES ME – maakproces / READ ME – in the making

1/200 tm 26/200 zijn van oud rubber, 27/200 tm 200/200 van nieuw rubber, wel allemaal met oud zouthout

Lees me gaat bestaan uit: een omslag/placemat met daarin een snijplank, het logboek en een begeleidend handboek, een beschermblad voor op de snijplank en twee boekenleggers. Elk exemplaar van het boekwerk zal genummerd zijn. De verkoopprijs wordt 30 euro.

Het boekwerk Lees me is de voorlopige uitkomst van een onderzoeks- en archiveringsproces van het werk van kunstenaar en kok Elles Kiers. Een proces dat nu zo’n 12 maanden duurt. Dat klinkt heel gewichtig maar is meestal een prettig samenzijn met eten en praatjes zowel met Elles zelf als met de redactieleden Anna Dupon, Marike Splinter, Erin Stel en Henry Alles. Op deze blog-pagina tonen we vooral afbeeldingen van hoe het onderzoek verlopen is. Geniet ervan en stel gerust een vraag via info@landscapelabs.nl. Voor een goede inleiding van dit hele project zie deze link: Lees me, een logboek van Elles Kiers.

Het idee om een boek te maken over Elles haar werk bracht ons van het kijken naar haar hele carriere naar een moment en die vonden we in een maaltijd dat plaatsvond op 24 september 2010 tijdens het project Varkensjaar. 

Begin augustus hebben we deze prachtige eerste druk af hebben en dan zal er een besloten boekpresentatie zijn met Elles. 

Wil jij een van de laatste Lees me’s kopen? Stuur een mailtje naar proefme@landscapelabs.nl

In oktober hopen we een meer publieke presentatie te doen waarbij uiteraard gekookt zal worden. Dit gaat plaatsvinden i.s.m. ARTisBOOK in Groningen. 

Lees me wordt ondersteund door een fijne groep betrokken mensen, Landscape Labs, de Ceda-i-Olgica Foundation en de Kunstraad Groningen.