Bitterzoet TV aflevering 7: Een rampzalig leven

Aflevering 7: Een rampzalig leven, waarin we eten, nadenken en de wereld 90 graden kantelen om te kijken wat er dan gebeurd. Deze aflevering van Bitterzoet TV vind plaats op 15 mei van 19.00 – 21.00. Wil je mee-eten en meedoen, stuur een mail naar: info@landscapelabs.nl.

In Bitterzoet TV brengen wij, in samenwerking met Groninger restaurant De Groene Stoel (een restaurant met een sociale missie) twee uur lang dat waar we misschien allemaal wel het meeste van genieten; samen eten en theatermaken! Soms zoet en soms bitter.

Wij bestellen dus gewoon in eigen straat en kijken dan naar dit eten, laten ons verleiden tot een dans of een verhaal en praten over de toekomst sterk beïnvloed door de inspiratie van de koks in het restaurant De Groene Stoel (ZIE LINK HIER).

Bitterzoet TV wordt gemaakt door theatermakers Hannegijs Jonker (Hannegijs.nl) en Henry Alles, twee makers met een uitgebreide ervaring als het gaat om theatervoorstellingen waarin eten een grote rol speelt.

Eenmaal ingelogd kom je terecht bij ons in de keuken, waar wij je welkom heten en ondertussen de voorbereidingen voor ons eten treffen (we gaan er van uit dat jij dat ook doet). Hier tref je ook alle andere mee-eters in hun keukens of aan hun eettafels. Het programma volgt de structuur van de maaltijd: bereiding, hoofdgerecht, nagerecht. We werken met Zoom: een interactief platform in plaats van een eenzijdige streaming. Je schuift aan met je camera aan en bent onderdeel van wat er deze avond gebeurt. Samen aan tafel.

Wij zijn vooral bezig met nieuwe visies op eten; in de toekomst kijken met ’empathisch bestek’, ‘foodpornhub.com’, ‘digitaal servies’, ‘the commons kitchen’ dus. En zien een mogelijke einde aan inter-continentale verplaatsing van voedsel. Maak je borst maar nat, de toekomst zal eetbaar zijn maar misschien anders dan je denkt. Mogelijk zie je alleen nog echt eten als je je VR-bril op doet!

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door het Snelloket van de Kunstraad Groningen.