Bitterzoet TV aflevering 9: THE FUTURE OF FOOD AND THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT

Bitterzoet TV neemt (live!) afscheid en in de zoektocht naar de toekomst van ons voedsel doen wij op zondag 20 juni, de dag die vooraf gaat aan de kortste nacht van 2021, een archeologische opgraving van ons eten. Wij vieren hiermee het afscheid van de wereld zoals we het kennen en eten de bijpassende gerechten.

Je bent welkom vanaf 12.uur ‘s middags maar alleen als je wilt voldoen aan de volgende voorwaarden: breng jouw gerecht voor het einde van de wereld, neem je favoriete bestek mee, zorg voor een bos bloemen en kom gekleed in het zwart of wit. Meld je aan door een mail te sturen aan info@landscapelabs.nl (afhankelijk van de belangstelling mailen we je een tijdslot).

Bitterzoet TV wordt gemaakt door theatermakers Hannegijs Jonker (Hannegijs.nl) en Henry Alles, twee makers met een uitgebreide ervaring als het gaat om theatervoorstellingen waarin eten een grote rol speelt.

In reactie op de dromen en gedachten van ons publiek in de voorgaande 8 afleveringen van Bitterzoet TV concluderen wij voorzichtig dat de nieuwste verhalen nu beginnen en dat wij deze vertellen voordat ze gehoord worden, wij doen dit met doorzettingskracht en de drang om buiten de verpletterende markt te functioneren. Ook al zijn juist wij de neo-liberale werknemers die een koopje beter herkennen dan een bloem kunnen benoemen.

Bitterzoet TV identificeert zich met andere niet-institutionele kunstenaarsinitiatieven.

Bitterzoet TV aflevering 9 is alleen off-line te bezoeken. Er is geen zoom-link!

Bitterzoet TV bracht 8 afleveringen in samenwerking met Groninger restaurant De Groene Stoel (een restaurant met een sociale missie) iedere week twee uur lang dat waar we misschien allemaal wel het meeste van genieten; samen eten en theatermaken! Soms zoet en soms bitter.

Naast de Groene Stoel vragen we jullie aandacht dit keer ook voor Amnesty International vanwege de fantastische actie ‘Proef de Oeigoerse cultuur!’ die zij op poten hebben gezet voor de maand juni: klik hier voor meer gerechtigheid!

Wij, Hannegijs Jonker en Henry Alles, zijn met BITTERZOET TV vooral bezig met nieuwe visies op eten; in de toekomst kijken met ’empathisch bestek’, ‘foodpornhub.com’, ‘digitaal servies’, ‘the commons kitchen’, ‘rampzalige levens’ en ‘data gehakt’ dus. We zien een mogelijke einde aan inter-continentale verplaatsing van voedsel. Maak je borst maar nat, de toekomst zal eetbaar zijn maar misschien anders dan je denkt. Mogelijk zie je alleen nog echt eten als je je VR-bril op doet!

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door het Snelloket van de Kunstraad Groningen.