Bitterzoet TV aflevering 9: THE FUTURE OF FOOD AND THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT

Bitterzoet TV neemt (live!) afscheid op zondagmiddag 20 juni, de dag die vooraf gaat aan de kortste nacht van 2021. Wij vieren hiermee het afscheid van de wereld zoals we die kennen en eten de bijpassende gerechten.  En dat vieren we graag samen met jou.

We zien je heel graag aanstaande zondag om 12.00, in het echt, bij ons op de stoep, maar alleen als je wilt voldoen aan de volgende voorwaarden: 

– breng jouw gerecht voor het einde van de wereld
– neem je favoriete bestek mee
– zorg voor een bos bloemen
– en kom gekleed in het zwart of wit

Lukt dat niet? Je kunt ook inloggen op Zoom:  

Meld je aan door een mail te sturen aan info@landscapelabs.nl . Je ontvangt dan ook van ons het adres in Groningen waar je moet zijn.

Met vriendelijke groet,

Hannegijs Jonker en Henry Alles

PS. Bitterzoet TV identificeert zich met andere niet-institutionele kunstenaarsinitiatieven.

Bitterzoet TV wordt gemaakt door theatermakers Hannegijs Jonker (Hannegijs.nl) en Henry Alles, twee makers met een uitgebreide ervaring als het gaat om theatervoorstellingen waarin eten een grote rol speelt.

Bitterzoet TV bracht 8 afleveringen in samenwerking met Groninger restaurant De Groene Stoel (een restaurant met een sociale missie) iedere week twee uur lang dat waar we misschien allemaal wel het meeste van genieten; samen eten en theatermaken! Soms zoet en soms bitter.

Naast de Groene Stoel vragen we jullie aandacht dit keer ook voor Amnesty International vanwege de fantastische actie ‘Proef de Oeigoerse cultuur!’ die zij op poten hebben gezet voor de maand juni: klik hier voor meer gerechtigheid!

Wij, Hannegijs Jonker en Henry Alles, zijn met BITTERZOET TV vooral bezig met nieuwe visies op eten; in de toekomst kijken met ’empathisch bestek’, ‘foodpornhub.com’, ‘digitaal servies’, ‘the commons kitchen’, ‘rampzalige levens’ en ‘data gehakt’ dus. We zien een mogelijke einde aan inter-continentale verplaatsing van voedsel. Maak je borst maar nat, de toekomst zal eetbaar zijn maar misschien anders dan je denkt. Mogelijk zie je alleen nog echt eten als je je VR-bril op doet!

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door het Snelloket van de Kunstraad Groningen.