Esther de Jong zette gedicht Kasper Peters op muziek (2015)

Afgelopen 2, 3 en 4 december zat Esther de Jong in de TAIR. De opdracht: het gedicht van de stadsdichter van Groningen Kasper Peters op muziek zetten. Kasper Peters schreef dit gedicht tijdens zijn verblijf, in de TAIR, op het Let’s Gro festival in Groningen. Het liedje is uiteindelijk op cassette opgenomen en staat nu in de TAIR om beluisterd te worden door de volgende mensen die daar komen te verblijven. Het resultaat is ook online te beluisteren: Henry’s huis en de extended versie Henry’s huis.

From the second until the fourth Esther de Jong was guest in the TAIR. Her assignment was to compose music for the poem by Kaspers Peters. Kasper Peters wrote the poem during his stay at the Let’s Gro festival in the city of Groningen. The resulting song is recorded on old fashioned tape and is now available for the next guests in the TAIR. The song is also available online:Henry’s huis en de extended versie Henry’s huis.DE CASSETTESPELER, HET GEDICHT EN DE GEBRUIKSAANWIJZING VOOR HET BELUISTEREN VAN HENRY’S HUIS.

Esther de Jong is recent afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur en schrijft Nederlandse liedjes met een melancholische, donkere onderlaag. Haar liedjes kenmerken zich door thema’s als eenzaamheid, verwondering en verlies. Haar teksten klinken alsof ze rechtstreeks uit een dagboek komen waardoor ze heel eerlijk en gevoelig over komen. Al eerder zette ze een gedicht op muziek, ‘de mens is een zachte machine’ van Leo Vroman.

Esther de Jong has graduated from the Academy for poculture and writes Dutch songs filled with melancholy. Her songs are about loneliness, wonder and loss. With text that sound like diary fragments, personal and fragile. Before she wrote music for poem ‘men is a soft machine’ of the Dutch poet Leo Vroman.Leonie Dijkema en Esther de Jong luisteren naar het door Esther op muziek gezette gedicht van Kasper Peters.Esther de Jong in de TAIREtiket van de cassette vertelt ons wie er op zijn te beluisteren.
De ‘old skool’ muziekdrager van het muzikale gedicht.Handleiding voor het gedicht op muziekHet gedicht van Kasper Peters
Voorzien van een raam om ook bij kou van het landschap te kunnen genieten.Esther de Jong werkt ook nog op een echte typemachine.Speciaal voor de TAIR schrijft Kasper een gedicht dat vervolgens achtergelaten wordt waarop een volgende tijdelijke bewoner/bewoonster (wie het is blijft nog even een geheim) speciaal hiervoor muziek gaat schrijven. Het eindresultaat is een geschenk aan de TAIR én haar toekomstige bewoners zodat ze dit kunnen beluisteren tijdens een verblijf.