In de afgelopen tijd hebben we een boekwerk gemaakt met de titel LEES ME, een boek gemaakt met en over het werk van Elles Kiers. Er zijn nog zo’n 30 boeken te verkrijgen à €30,- per stuk. Het eerste exemplaar van LEES ME werd op zondag 8 augustus aan Elles (Lees me no. 1/200) overhandigd in een besloten bijeenkomst.
En we spraken af om in oktober te gaan koken uit Het Incomplete Kookboek, onderdeel van LEES ME, om het zo wat completer te maken. Immers, als je de recepten niet meer hebt dan moeten we die samen zien te vinden door te helpen met proeven, verbeelden en herinneren.
KOOK ME vond plaats op 22, 23 en 24 oktober bij ARTisBOOK (een voormalige bierbergplaats en Lees me no. 115/200) in Groningen samen Tuin In De Stad (Lees me no. 113/200) en jullie maakten we er iets moois van.
(met hieronder foto’s van Hannegijs Jonker, Marike Splinter, Marinus Augustijn, Henry Alles en Lola Diaz Cantoni)
Kook me, het begin van Stichting Proef me, 2021
Varkens (plukn.nl) voeren met de resten van Kook me
Frans Kerver van Tuin in de Stad in zijn element
Altijd weer nieuwe gedachten met het schoolbord als kladblok, de toekomst is zo zeker als krijt op een schoolbord.
Kaasmaker Hannegijs
Download nu de Engelstalige samenvatting van Lees me
Met op het schoolbord een lange lijst met gerechten die zaterdagavond al op de tafel terecht kwamen
Voordracht van gedichten door Anneke Claus
Interieur
Notenkraker
Allemaal jonge creatieven en bioloog Anne Schreurs die met emmers vol appels, peren, siroopjes en andere spullen binnenkwam en lang bleef..
Verse melk van bij Leegkerk
Poffert, dagkaas, honingtijmboter, vlierbloesemsiroop, etc
Boterschudden
– Kook me – een weekend met de glimlach van gastvrouw Lola
Muizen en kikkers uit oude installaties van Elles, samen met Lees me en eerder werk
Zoals altijd al blijft het schrijven op deuren en glazen
Elles haar ietwat gehavende kookboeken
Een met rubber en strooizout beklede tafel vol met kookspullen.
De eetkamer, met de omslag van Lees me als place-mate, met de schoolbord notities uit herfst 2020 over een mogelijk boekwerk
En altijd in contact blijven staan, overleggen over hoe bonen te marineren.
Hannegijs haar kaasjes, ook zo’n erfenis van Elles haar kookkunsten
Van de ochtend tot in de avond koken
Parafine afgietsels van de mal van Elles (zie Lees me)
– Kook me – we blijven ons vragen stellen
De vele handelingen in de keuken
– Kook me – de eetkamer/expositieruimte
Het bier van Marike dat tot ons kwam uit Athene zonder vliegtuig word gedronken in een voormalige bieropslag, proost!
Wat anders dan een slagersdeur hadden we kunnen hebben tijdens Kook me? Met dank aan Pieter
Marike on-line vanuit Parijs
Related